A NYITOTT ABLAK MÉG NEM ELEGENDŐ AZ OTTHON JÓ LEVEGŐJÉHEZ

Napjaink egyik legégetőbb problémája a környezetünk védelme és a vele szorosan összefüggő egészségünk, illetve életminőségünk alakulása.

hir 1

bővebben

Az otthonaink levegője befolyásolja egészségünket és alapvetően minőség és állapot. Míg a legtöbb ember úgy gondolja, hogy ez nyitott ablakokkal és rendszeres szellőzéssel megoldható, a szakemberek pontosan tudják, hogy ez önmagában már nem igaz. Az átlagos bútorokat, festékeket, textíliákat sok esetben olyan vegyszerekkel kezelték, amelyek folyamatos párolgása állandó megterhelést jelent közvetlen lakókörnyezetünkre és ezáltal közvetett módon egészségünkre is. A dohányfüst, a különféle háztartási tisztítószerek, az aeroszolok mind tovább rontják az otthoni levegő minőségét. A szőnyegekben és az ágyneműben található poratka, valamint a hibás építészeti kialakítás miatt baktériumok és penészgombák hasonló egészségügyi kockázatokat jelentenek, és a gyermekkorban egyre gyakoribb krónikus légzőszervi és asztmás megbetegedések fő okai.

Energiatakarékos Minden nap szembesülünk azzal a közismert ténnyel, hogy a gyorsan növekvő üvegházhatás káros, sőt visszafordíthatatlan környezeti folyamatokat generál életünkben. A lakóépületek nagyon nagy százaléka felelős az üvegházhatás kialakulásáért és növekedéséért. A rossz energiahatékonyságú házak rengeteg energiát pazarolnak, amit a tulajdonosok ajtócserével, szigeteléssel és fűtéskorszerűsítéssel oldanak meg. Sokan azonban nem tudják, hogy egy ilyen „tökéletesen” szigetelt ház energiahatékony, de nem egészséges. Mivel a levegő nem mozog, ezért nem cserélik ki – csak szellőzéssel – a párásodás / penészgörbe ciklus, szemben az újrafestéssel, kudarcra van ítélve.

ENERGIAhatékony és 100% -ban tiszta levegő Mivel a kiváltó okokat nem lehet hatékonyan kiküszöbölni – a bútorokat nem lehet kidobni – más megoldáshoz kell fordulnunk. A jelenlegi körülményeinkhez alkalmazkodva a legideálisabb és legtisztább levegőt kell létrehoznunk otthonunk falai között.